21 december 2018
19:00

HC Örnen

Referat: Nora HC - HC Örnen

Då var hemsidan återigen tillbaka efter ett litet längre uppehåll över julledigheten. Senast HC Örnen spelade match var den sista matchen innan juluppehållet och det var Nora HC som stod som motståndare. I en jämn drabbning drog HC Örnen det längsta strået och stod som segrare men slutsiffrorna 1-2.

Det finns egentligen inte så mycket att säga om matchen mot Nora då HC Örnen börjar ganska segt och blandar detta med en hel del slarv på egen blålinje. Trots det bristfälliga spelet så är det HC Örnen som för det mesta av spelet ändå. Det är dock Nora som gör det enda målet i den första perioden då de gör 1-0 efter ca 13 spelade minuter.

Efter ca halva matchen vaknar HC Örnen till och man lyckas utjämna till 1-1 genom Daniel Strindlund efter 14.06 i den andra perioden. I den tredje perioden avgör Oscar Palmelius redan efter 49 sekunder då han skickar in 1-2 i powerplay och detta mål visar sig bli det enda under hela tredje perioden. Således tar HC Örnen vinsten och tre poäng vilket innebär att man går förbi Nora i tabellen.

Sammanfattningsvis var det en ganska trött tillställning och huvudsaken är att man lyckas ta tre poäng. Nora gör en bra match då man är duktiga på att checka snabbt och störa HC Örnens spel, men det räcker dock inte till några poäng denna gång.

Vi hoppas på ett bättre avslut på säsongen för HC Örnen än vad inledningen bjöd på. Välkommen 2019!